БФ «Land of Mеrcy»: кожен виборює спільну перемогу на своєму фронті

БФ «Land of Mеrcy»: кожен виборює спільну перемогу на своєму фронті

ElitExpert продовжує серію публікацій про гуманітарні та волонтерські організації Одеської області. Сьогодні ми розповідаємо про Благодійний фонд «Land of Mеrcy — Земля милосердя», а наш співрозмовник — засновник фонду Олександр Козаренко.

Він розповідає про основні напрямки і діяльність цього Фонду, який гідно проявив себе ще у часи перших хвиль коронавірусу, а зараз допомогає тисячам одеситів, миколаївців, людям, що стали вимушеними переселенцями та навіть мешканцям тимчасово окупованих територій.

ПРО МІСІЮ ФОНДА

Волонтерство сьогодні — це наш фронт, де ми завдяки нашій діяльності наближаємо перемогу. Зараз наша основна діяльність — допомога людям, які змушені були виїхати зі своїх домівок та тимчасово перебувають в Одесі.

Нещодавно ми відкрили штаб, куди кожного дня люди звертаються по допомогу. Також ми їздимо з гуманітарною допомогою до Миколаєва, Харкова, передаємо продукти на тимчасово окуповану територію Херсона. Забезпечуємо військових капеланів, які доставляють гуманітарну допомогу до селищ Миколаєвщини, щойно звільнених від окупантів.

ПРО РОБОТУ У ВОЄННИЙ ЧАС

Наш фонд був створений ще під час першої пандемії, тоді ми допомагали тим, хто того потребує в Одесі, роздавали продуктові пакети. Коли почалася війна, ми вирішили також допомагати людям, що потерпіли від бойових дій, переселенцям та людям з обмеженими здібностями. Шили й форму для бійців. Коли в Миколаєві було порушено водопостачання, ми оголосили збір. Завдяки небайдужим одеситам за весь час ми зібрали та відправили мешканцям міста 300 тон питної води.

Робота з великою кількістю людей, які втекли від війни – це колосальне психологічне навантаження. Важливо завжди перебувати в хорошому настрої, викликати у людей довіру, і бажання знову звернутися за допомогою. Людський фактор ніхто не скасовував, людей багато і кожен зі своєю історією. Потрібно бути терплячим до всіх. А складнощів як таких ще не було. Налагоджена логістика та злагоджена робота команди завжди дають потрібний результат.

ПРО КОНКУРЕНЦІЮ

Ми не стикалися із конкуренцією у волотерському чи благодійному середовищу. У кожного фонду свій сегмент діяльності; кожен надає ту допомогу, на яку вистачає ресурсів та сил. А брати участь у місцевих війнах у такий час, як мінімум, нерозумно. Ми миролюбна неконфліктна організація.

ПРО ПАРТНЕРІВ

Наш головний партнер – World Central Kitchen, — організація, яка надає продуктові пакети, які потім ми видаємо переселенцям. Volunteers_911 – це волонтери, через яких ми отримуємо цю допомогу. Також ми співпрацювали зі штабом БФ «Курс Одеса», на базі їхнього штабу робили роздачу допомоги, а також відправляли тони води питної води на Миколаїв. Є ще багато фондів, через які ми передаємо допомогу в інші міста. Величезна всім подяка за співпрацю та за ту величезну роботу, яку ми всі разом виконуємо.

ПРО ДОВІРУ

Наша організація офіційно зареєстрована. Вся діяльність фонду транслюється в соціальних мережах. Також кожен волонтер в штабі має посвідчення. І кожен виданий нами продуктовий набір вноситься в загальну базу. Тож все легально та «чисто».

Кожному потенційному дарувальнику та благодійнику хочемо сказати, що допомагати — легко! Зараз ми всі виборюємо нашу перемогу, кожен на своєму фронті. Всі організації виконують свою роботу за рахунок благодійних внесків.

Тож, якщо хтось хоче зробити добру справу – ми будемо вдячні будь якому внеску на наш рахунок

iban UA693052990000026008044905713
код отримувача 43738585

Фонд у соцмережах — ФейсбукInstagram.