БО «Платинум Добро Україна» — фронт боротьби за мир

БО «Платинум Добро Україна» — фронт боротьби за мир

ElitExpert продовжує серію публікацій про гуманітарні та волонтерські організації Одеської області. Сьогодні ми розповідаємо про Благодійну організацію «Платинум Добро Україна», а наша співрозмовниця — керівник фонду Анжеліка Романчикова.

— Вже через чотири дні після початку вторгнення, 28 лютого, з першою хвилею біженців, коли кожна хвилина була на вагу золота, наша сім’я розпочала свою діяльність задля допомоги всім нужденним. А з перших чисел березня був відкритий волонтерський центр на території автосалону Platinum avto.

На мою думку, Перемога можлива лише за повної мобілізації всіх резервів, саме тому ми відкрили свій фронт — фронт боротьби за мир.

Головна мета роботи нашої команди — надання екстреної та всебічної допомоги в день звернення. Без бюрократичної тяганини, лише на основі письмової заяви. Ми збираємо продукти харчування, одяг, взуття, для найменших — підгузки, суміші та багато іншого. З липня допомога надається для переселенців з дітьми до 14 років, вагітним, багатодітним та сім’ям з дітьми-інвалідами, незалежно від місця проживання.

Щоб оцінити масштаб роботи нашого фонду, достатньо лише двох цифр: на 1 липня нами було розподілено більше 288 тон гуманітарної допомоги на 20 тисяч людей! Мабуть, це і є головний критерій для розуміння прозорості та обсягу допомоги.

На сторінках нашого фонду покроково фіксується все — від отримання гуманітарної допомоги, до передачі її людям.

Для волонтера найтяжче — це зробити перший крок. Адже більшість із тих, хто прийшов допомагати в центр  — переселенці, що на власному досвіді дізналися, що таке той сумнозвісний «русский мир». Проте в єдності та взаємодопомозі народжується сила, щоб триматися, рухатися далі та перемагати!

Як то кажуть, світ не без добрих людей, і ми переконалися в цьому особисто. Бувають моменти, коли дві руки не впораються, тоді на допомогу приходять руки друзів, і це настільки вагомо і неоціненно, що хочеться поділитись частинкою свого серця.

Ми надзвичайно вдячні за безпрецедентну хвилю підтримки нашої країни, та висловлюємо свою повагу світовим гуманітарним організаціям, що долучилися та надають нам допомогу: Global Empowerment Mission (GEM), Associazione Svitanok, Green Square Capital, World Central Kitchen.

І наостанок — ДЯКУЄМО!  Із краплі народжується море, і навіть найменша допомога наближає нашу перемогу!